Forever Calcium – Opšte Informacije

Forever Calcium je dodatak ishrani napravljen tako da podmiruje dnevnu potrebu za kalcijumom, ali i magnezijumom i vitaminom D, a sve to obogaćeno ukusom vanile. Pored navedenih, ima u sebi i cink, mangan i bakar što sveukupno čini odličnu kombinaciju suplemenata za snažne, jake i čvrste kosti. Kao što svi znamo kalcijum je izuzetno važan za jake i čvrste kosti, a sad u kombinaciji sa ovim ostalim dodacima čini odličnu kombinaciju i za kosti, i za zube, i za pravilan rad mišića, i za izlučivanje hormona, i za koagulaciju krvi. Sa Forever Calciumom nećete imati strah od bilo kakvih fizičkih aktivnosti, jer će Vaše kosti biti jake i čvrste, a organizam ispunjen svim što mu je potrebno za pravilno funkcionisanje i ostalih organa. Kao što smo nekad kao deca pili dosta mleka i jeli dosta mlečnih proizvoda, tako sada u malo starijim godinama treba da koristimo Forever Calcium, jer naš organizam više ne uzima sve što mu je potrebno iz mleka i mlečnih proizvoda. Vitamin D i magnezijum će samo doprineti još boljoj apsorpciji, jer se uz pomoć njih kalcijum lakše vari u želucu i ne izaziva tegobe, kao inače namirnice koje su bogate kalcijumom.

 • Naziv proizvoda: FOREVER CALCIUM

 • Kategorija: DODACI ISHRANI

 • Šifra proizvoda: 206

 • Broj bodova: 0.109

 • Pakovanje: 90 tableta

 • CENA PROIZVODA: 32,84 EUR

 • BESPLATNA DOSTAVA* !!!

 • OSTVARITE 5% POPUSTA!!!

Za dodatne informacije, poručivanje i kupovinu proizvoda, pozovite naš kontakt centar na 061 203 62 92

KONTAKTIRAJTE NAS

Poručivanje proizvoda i informacije putem telefona 061 203 62 92

Za poručivanje Aloe Vera FOREVER LIVING proizvoda i informacije o proizvodima kontaktirajte nas putem telefona 061 203 62 92 ili nam pišite putem kontakt stranice.

KONTAKTIRAJTE NAS

Forever Calcium – Detaljan Opis Proizvoda

Forever Calcium dnevna doza kalcijuma za Vaš organizam. Kompanija Forever Living napravila je suplement Forever Calcium, koji je veoma bitan za naše zdravlje i zdravlje celokupnog našeg koštano-nervnog sistema. Tablete su tako napravljene da unosom obezbeđujete 100% dnevnih potreba organizma. Pored kalcijum citrata, u Forever Calciumu nalazi se i vitamin D koji je ključan u interakciji sa kalcijum, kao i magnezijum oksid, koji svi zajedno obezbeđuju maksimalnu apsorpciju u organizmu. Forever Calcium dodatak ishrani napravljen je tako da tableta ima ukus vanile, i obezbeđuje potreban 100% dnevni unos kalcijuma, magnezijuma i vitamina D i na taj način osigurajte da vaše kosti budu čvrste i jake. U manjem procentu ima i cinka, mangana i bakra i svi oni zajedno daju dobitnu kombinaciju za Vaše zdravlje.U nastavku ćemo nešto više napisati o samom kalcijumu, magnezijumu i vitaminu D, koji su glavni sastojci Forever Calciuma.

Kalcijum je veoma važan mineral koji se nalazu u čovečijem telu. Kalcijum je gradivni element kostiju i zuba, neophodan je za pravilan rad mišića, obezbeđuje koagulaciju krvi, prenosnik nervnih signala, za izlučivanje hormona i enzima. Kalcijum se najviše usvaja iz hrane, ali se i oslobađa iz kostiju, zato je veoma važno da do 30-te godine redovno konzumiramo namirnice bogate kalcijumom, kako bi naše kosti bile jake, čvrste i određene gustine. Unošenjem pravilne doze kalcijuma u naš organizam mi obezbeđujemo da naše kosti što duže ostanu čvrste i jake, i na taj način sprečavamo mekoću kostiju, zbog koje dolazi do lakog preloma i pojave raznih bolesti koštanog sistema. Pored kalcijuma, veoma je važno unositi u periodu detinjstva i adolescencije vitamin D, koji je takođe ključan za gustinu kostiju. Gustina kostiju se povećava i bavljenjem nekom fizičkom aktivnošću kao što je trčanje, ples, skijanje, aerobik, fitnes. Pored velikog uticaja na koštani sistem, kalcijum ima veoma važnu ulogu u funkciji nervnog sistema. Naime, kalcijum pomaže u kontroli oslobađanja neurotransmitera, koji stupaju u interakciju sa nervnim ćelijama i aktiviraju ih. Takođe pomaže kontrakciji mišića i aktivira protein kalmodulin koji mišićnim ćelijama obezbeđuje „gorivo“ koje je potrebno da funkcionišu. Dobri izvori kalcijuma su mleko, jogurt, sir, brokoli, kelj, karfiol, soja, kikiriki, seme suncokreta, orah. Dakle ima ga najviše u mlečnim proizvodima i tamno zelenom lisnatom povrću. Osteoporoza se ređe razvija kod osoba koje u dovoljnoj količini unose kalcijum. Pored toga, ima značajnu ulogu u borbi protiv nekih vrsta raka debelog creva i snižavanju visokog krvnog pritiska.

Magnezijum kao drugi mineral koji se nalazi u sastavu Forever Calcium suplementa je veoma važan za pravilan rad mišića, nerava, pretvara šećere u energiju, deluje hipotenzivno na kardio-vaskularni sistem, učestvuje u enzimskim procesima, produžava vreme koagulacije, smanjuje nivo holesterola. Što se tiče samog Forever Calcium dodatka ishrani, magnezijum je tu veoma bitan jer on obezbeđuje odličnu resorpciju kalcijuma i na taj način ga resorpuje gde treba i koliko treba. Ne dozvoljava nastajanje naslaga kalcijuma u krvnim sudovima, kao ni kamena u bubregu i u žuči. Pored toga što obezbeđuje resorpciju kalcijuma, magnezijum je i važan za normalnu funkciju vitamina C, za delovanje vitamina B1. Magnezijum se u organizmu najviše nalazi u kostima i to čak 50%, zubima, mišićima i crvenim krvnim zrncima (eritrocitima). Magnezijum u kombinaciji sa kalcijumom, manganom i vitaminom C neutrališe spermaglutinaciju, odnosno povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca.

Vitamin D je jedinjenje sa strukturom sterola koji je rastvorljiv u mastima i otporan je na toplotu. Postoje dve forme u kojima se nalazi vitamin D i koje su važne za čoveka. To su vitamin D2 i vitamin D3. U hrani biljnog porekla možete naći samo vitamin D2, dok u hrani životinjskog porekla možete naći i D2 i D3. Zašto je vitamin D važan u ovoj priči? Zato što vitamin D pomaže kalcijumu da se apsorbuje i ugradi u koštanu masu, pomaže da se u krvnoj plazmi održi ravnoteža kalcijuma i na taj način i normalna koagulacija krvi.

– Forever Calcium ima sledeća opšta dejstva:

 • Smanjuje osteoporozu;

 • Lako se vari, ne smeta želucu;

 • Zahvaljujući magnezijumu odlično se resorbuje u organizmu;

 • Sprečava mekoću kostiju, samim tim i prelome;

 • Pomaže kontrakciji mišića;

 • Aktivira protein kalmodulin – „gorivo“ za naše ćelije.

– Način upotrebe i doziranje Forever Calciuma

 • PAKOVANJE: 90 tableta.

 • SASTAV: Vitamin C, vitamin D, kalcijum (kao kalcijum bisglicinat, kalcijut citrat i kalcijum karbonat), magnezijum (kao magnezijum-oksid i di-magnezijum maleat), cink (kao cink glicinat helat), Bakar (kao bakar glicinat helat), Mangan (kao mangan glicinat helat), mikrokristalna celuloza, kroskarmeloza natrijum, stearinska kiselina, natrijum karboksi-metil celuloza, dekstrin, prirodne arome, dekstroza, trigliceridi srednjeg lanca, natrijum citrat.
 • DOZIRANJE: 2 puta dnevno po 2 tablete.
 • NAČIN UPOTREBE: Najbolje je uzeti 2 tablete ujutru uz doručak i 2 tablete uveče uz večeru.
 • NAPOMENA:

  – Čuvati na suvom i hladnom mestu.
  – Proizvod nije namenjen dijagnozi, tretmanu, lečenju ili preventivi bilo koje bolesti. Preporuke su napisane isključivo na osnovu ličnih iskustava korisnika.
  – Pre odluke da uzmete bilo koji suplement, posavetujte se sa svojim lekarom!

KONTAKTIRAJTE NAS

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Za sve informacije vezane za proizvode, način kupovine, poručivanje proizvoda, kao i za učlanjenje i saradnju budite slobodni da nas kontaktirate.
KONTAKTIRAJTE NAS