Forever Nature Min – Opšte Informacije

Forever Nature Min je prirodni dodatak ishrani pun neophodnih minerala za pravilno funkconisanje organizma. Minerali su jedni od najvažnijih sastojaka ljudskog organizma, pored vitamina, amino-kiselina, enzima, hormona i ostalog. Minerali čine čak 4,5% telesne mase čoveka, još jedna činjenica koja govori o tome koliko su oni važni. Minerale možemo da unosimo putem hrane, ali nažalost niko od nas ne stiže da se hrani zdravo i kvalitetno i onda dolazi do pojave manjka određenih minerala u telu. Zato sa Nature Minom poboljšajte količinu potrebnih minerala i na taj način uspostavite ravnotežu u organizmu. Minerali učestvuju u održavanju kiselosti i baznosti krvi i tkiva, što je veoma važno, jer upravo mnoga stanja potiču od neuravnoteženog PH organizma, održavaju nervne procese i učestvuju u njihom reakcijama, kao i u reakcijama enzimskih sistema koji su veoma važni da sve u organizmu bude onako kako treba. Nabrojaćemo neke od poznatijih minerala, a koji se nalaze u Forever Nature Minu: gvožđe, magnezijum, cink, bakar, kalcijum, kalijum, fosfor, natriju, jod, selen i mnogi drugi.

 • Naziv proizvoda: FOREVER NATURE MIN

 • Kategorija: DODACI ISHRANI

 • Šifra proizvoda: 37

 • Broj bodova: 0.082

 • Pakovanje: 180 tableta

 • CENA PROIZVODA: 24.67 EUR

 • BESPLATNA DOSTAVA* !!!

 • OSTVARITE 5% POPUSTA!!!

Za dodatne informacije, poručivanje i kupovinu proizvoda, pozovite naš kontakt centar na 061 203 62 92

KONTAKTIRAJTE NAS

Poručivanje proizvoda i informacije putem telefona 061 203 62 92

Za poručivanje Aloe Vera FOREVER LIVING proizvoda i informacije o proizvodima kontaktirajte nas putem telefona 061 203 62 92 ili nam pišite putem kontakt stranice.

KONTAKTIRAJTE NAS

Forever Nature Min – Detaljan Opis Proizvoda

Forever Nature Min je dodatak ishrani bogat prirodnim mineralima. Zašto su minerali zapravo bitni? Minerali su jedni od najvažnijih sastojaka ljudskog organizma. Mineralne materije prisutne su u hrani u malim koncentracijama upravo zato je Forever Nature Min idealno rešenje koje organizmu daje neophodnu količinu mineralnih materija. Prirodno se nalaze u tlu i u vodi, a odatle dospevaju u biljni i životinjski organizam. Minerali su esencijalni nutrijenti. Uneseni hranom dospevaju u ljudski organizam u mnogo većoj količini nego vitamini. Kod odrasle osobe minerali čine čak oko 4,5 % telesne mase. Najviše ih ima u kostima.

– Minerali imaju u našem organizmu brojne funkcije:

– učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina i izgradnji mekih tkiva;
– održavaju kiselost i baznost krvi i tkiva;
– štite ćelije od procesa oksidacije i dejstva slobodnih radikala sudeluju u reakcijama enzimskih sistema, mišićnoj kontrakciji, nervnim procesima, koagulaciji krvi…

– Od mineralnih materija potrebnih ljudskom organizmu razlikujemo:

– makroelemente (sadržaj u tkivima viši od 0,01%)
– mikroelemente (sadržaj u tkivima niži od 0,01%)

U makroelemente ulaze sledeći minerali: fosfor, kalcijum, kalijum, magnezijum, natrijum, sumpor, hlor, dok u  mikroelemente ulaze: cink, gvožđe, fluor, jod, kobalt, hrom, mangan, molidben, bakar, selen, bor, silicijum.

Zašto je dobro koristiti Forever Nature Min? Bez obzira što su potrebe za mikroelementima (oligoelementima) male i mere se mikrogramima, njihovo prisustvo je neophodno za očuvanje zdravlja, isto kao i makroelemanata. Lako se može dogoditi da nedostatkom samo jednog oligoelementa dođe do ozbiljnih poremećaja u organizmu, jer baš on može poremetiti sinergizam (sadejstvo) između vitamina i minerala. To znači da vitamini bez minerala ne mogu da obave svoju funkciju. Zbog prethodno navedenog, upotreba Forever Nature Mina ima blagotvorno dejstvo na naš organizam.

Elementi se u organizmu ujedinjuju i snažno deluju jedni na druge. Za pravilno funkcionisanje organizma nije bitno samo to da li u njemu ima dovoljnih količina pojedinih mineralnih materija, već i to da li su one prisutne u odgovarajućim proporcijama. Naučnim istraživanjima je utvrđeno koje su to optimalne količine minerala potrebne čoveku da unese u organizam da bi on normalno funkcionisao. Forever Natur Min sadrži minerale u količini i obliku kako bi se najefikasnije iskoristili u organizmu. Industrijska prerada hrane, jednolična ishrana, amblaža koja nije hemijski neutralna i uticaj stresa, stvaraju neravnotežu u proporcijama minerala u organizmu.

– Simptomi nedostatka pojedinih makroelemenata:

– NATRIJUM – dehidriranost, nizak krvni pritisak, oboljenja srca, kod beba proliv i dehidriranost.
– FOSFOR – nedostatak apetita, slabost, kostobolja, bolovi u zglobovima, nervna oboljenja;
– KALCIJUM – retko se dešava, kod dece izaziva rahitis, kod odraslih dovodi do omekšavanja kostiju;
– KALIJUM – povraćanje, nadimanje creva, slabost mišića, nedostatak apetita, nizak krvni pritisak, žeđ, nesanica;
– MAGNEZIJUM – gubitak apetita, slabost, grčevi i drhtanje u mišićima, osećaj teskobe, nesanica, ubrzano i neravnomerno lupanje srca, predmenstrualne tegobe;

– Simptomi nedostatka pojedinih mikroelemenata:

– GVOŽĐE – malokrvnost, glavobolja, u težim slučajevima pad imuniteta;
– CINK – usporen fizički, duševni i polni razvoj, sporo zarastanje rana;
– FLUOR – karijes, razređenje kostiju;
– JOD – gušavost, usporena razmena materija, nesanica, utučenost, umor, gojaznost, a kod fetusa i dojenčadi dovodi do mentalne zaostalosti;
– KOBALT – zbog nedostatka vitamina B12 dolazi do opasne malokrvnosti, slabosti mišića, problema sa crevima, nervnih oboljenja;
– HROM – izaziva slabost, smetenost, depresiju;
– MANGAN – usporen rast, problemi u razvoju kostiju;
– MOLIBDEN – karijes, poremećaj srčanog ritma;
– BAKAR – mali broj belih krvnih zrnaca, proliv, promena boje i strukture kose
– SELEN – kardiovaskularne bolesti, zakrčavanje.

Za pravilno odvijanje životnih funkcija od ključne važnosti je ravnoteža makro i mikro elemenata u organizmu. Upravo zato je bitna upotreba Forever Nature Min kao dodatka ishrani.

Kompanija Forever Living nam je obezbedila izuzetan preparat Forever Nature Min u koji su svi ovi makro i mikro elementi u obliku helata koje ljudski organizam može neposredno da apsorbuje. Oni se vade sa dna mora iz sedimenta po imenu montmorilonit. On je nastao taloženjem morskih biljaka i životinja, u čijem su organizmu zastupljeni neophodni minerali u tako finim proporcijama da, zahvaljujući njihovom sadejstvu, Nature Min obezbeđuje gotovo sve neophodne minerale potrebne ljudskom organizmu.

– Forever Nature Min ima sledeća opšta dejstva:

 • Smanjenje osteoporoze;

 • Pomaže u bržem zarastanju kod preloma kostiju;

 • Malokrvnost;

 • Stimuliše pravilan rast i razvoj;

 • Mineralna dopuna telu kod hipotireoze;

 • Kod leukopenija – nedostatka belih krvnih zrnaca;

 • Za bolji kvalitet kose i noktiju;

 • Pomaže kod problema kože – vitiligo i psorijaza.

– Način upotrebe i doziranje Forever Nature Mina

 • PAKOVANJE: 180 tableta.

 • SASTAV: Dikalcijum fosfat, gvožđani fumarat, kalijum jodid, magnezijum oksid, cinkov sulfat, selenometionin, bakreni glukonat, manganov glukonat, molibdenov amino-kiselinski kelat, vanadijev amino-kiselinski kelat, talog prirodnih morskih minerala, natrijum kroskarameloza, stearinska kiselina.
 • DOZIRANJE: 3 x 2 tablete dnevno
 • NAČIN UPOTREBE: Popiti tablete sa vodom.
 • NAPOMENA:

  – Čuvati na hladnom i suvom mestu.
  – Proizvod nije namenjen dijagnozi, tretmanu, lečenju ili preventivi bilo koje bolesti. Preporuke su napisane isključivo na osnovu ličnih iskustava korisnika.
  – Pre odluke da uzmete bilo koji suplement, posavetujte se sa svojim lekarom!

KONTAKTIRAJTE NAS

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Za sve informacije vezane za proizvode, način kupovine, poručivanje proizvoda, kao i za učlanjenje i saradnju budite slobodni da nas kontaktirate.
KONTAKTIRAJTE NAS